Udobnost s efektom štednje

 

PYD®-sistem za grijanje i hlađenje

 

Ugodnu atmosferu koju stvara PYD®-sistem za podno, zidno i stropno grijanje i hlađenje dodatno pojačava efekt uštede te tako objedinjuje osjećaj udobnosti sa sigurnošću da ste uštedili novac i energiju, a istovremeno sačuvali i zaštitili dio prirode i Vaše okoline:

  • PYD®-sistem je nevidljiv, jer je montiran u podu, zidu ili stropu
  • PYD®-sistem je zdrav jer ne stvara podizanje prašine i prljavštine kao ventilirajući sistemi, a niske temperature poda više ne uzrokuju poremećenja venoznog sistema
  • PYD®-sistem je ugodan, jer razlika između temperature površine (poda, zida ili stropa) i sobne temperature iznosi samo 1-2 °C, a toplina ili svježina jednakomjerno je raspoređena. Vrijeme reagiranja sistema izuzetno je brzo.
  • PYD®-sistem je svestran, jer ga možete ugraditi kod novogradnje i sanacije, podžbukno i u suhoj montaži, u kombinaciji sa svim materijalima. Namijenjen je za ugradnju u stambenim i poslovnim prostorima, industrijskim i sportskim halama, izložbenim i prodajnim prostorima, crkvama, plastenicima itd.
  • PYD®-sistem je štedljiv , jer već sa temperaturom polaznog toka od ca. 35 °C možete postići do 135 W/m², a s time temperature do 25 °C ili više, koristeći štedljive izvore energije, kao što su niskotemperaturni kondenzacijski kotlovi, solarni pogoni ili toplinske crpke. Kod podžbukne ugradnje zbog piramidnog oblika PYD®-alumijskih termoploča štedite na količini građevnog materijala, čak do 1 t estriha na 100 m²

Srce PYD®-sistema je termovodeća piramidna aluminijska ploča , izuzetno dobar toplinski vodič, s povećanom grijačom površinom za oko 30%, a zbog svoje karakteristike isijavanja pojačava i ubrzava efekt grijanja, tj. hlađenja. Šupljina ispod ploče dodatni je toplinski i zvučni izolator.

U slučaju daljnjih pitanja ili interesa za ponudu ili informativni materijal s povjerenjem nam se obratite.